Natuurleerpaden

Laag-Vlaanderenroute

De Laag-Vlaanderenroute is een korte 3,1 km luswandeling in de uithoek Laag Vlaanderen langs de Leie tussen Wervik en Menen. Je komt hier naar toe om jezelf onder te dompelen in een nat verleden en een landschappelijk sterk veranderend heden. Dit stukje laag gelegen Vlaanderen doet je mijmeren over hoe het was en hoe het ooit zou kunnen zijn…

Geluwe-Reutelbeekpad

Het educatieve Geluwe – Reutelbeekpad is een korte 2 km luswandeling rond het bufferbekken op de Geluwe – Reutelbeek op de grens tussen Geluwe en Menen. Het is een groene vinger die de stad binnen dringt en waar natuur in volle ontwikkeling is. Educatieve borden langs het wandelpad voorzien je van achtergrond en fijne weetjes. Er werd een houten vlonderpad in het bufferbekken aangelegd waardoor je ten volle van de natuur in het bekken kan genieten. Deze folder voorziet je van extra achtergrond tijdens, voor of na de wandeling. Het educatieve wandelpad is een onderdeel van een nieuwe veilige groene fietsverbinding langs de Geluwe – Reutelbeek die fietsers toelaat om te fietsen tussen het centrum van Geluwe en het centrum van Menen. Het fietspad slingert langs de beek, gaat via twee nieuwe fietstunnels onder de drukke N58 en vervolgt verder haar weg langs het bufferbekken. Langs de fietsroute werden groene elementen ingeplant, doet Natuurpunt inspanningen om interessante groene stukken te beheren en aan te kopen en ontwikkelde het bufferbekken tot een ware natuurparel.

Prikkelpad

Het Prikkelpad is een luswandeling en bovendien een nog–aan–het–werk–wandeling... net aangelegd. De natuur heeft haar huiswerk nog niet kunnen afwerken. Op de wandeling kan je overal in- en weer uitstappen. Toch is het gemakkelijk om ergens een ‘vertrekpunt’ te voorzien.Wij doen dit aan het Ontmoetingscentrum.

De Bokkelroute

De Bokkelroute is een luswandeling in en rond de Veemeersen. Dit stukje Deerlijk ontdekken en genieten van natuur en landbouw staan hier centraal. Dat kan individueel of onder begeleiding. Verwacht hier geen grote stukken ongerepte natuur, wel kleinschalige natuur die gedurende vele eeuwen samen met landbouwgebied in vorm werd gekneed tot een harmonieus huwelijk met mogelijkheden voor de toekomst!